Kwas winowy

BIOKING

Hangzhou Bioking Biochemical Engineering Co.,Ltd. jest największym światowym producentem kwasu winowego, wytwarzając produkt najwyżej jakości w zgodzie z certyfikatami ISO22000, ISO14000. Pozytywnie przeszła również audyt jakości przeprowadzany przez U.S. GlaxoSmithKline. Dzięki postawieniu na jakość produkty firmy Bioking są  stosowane na całym świecie w różnych gałęziach przemysłu: farmaceutycznym, spożywczym, chemicznym i materiałów budowlanych.

CFI jet wyłącznym dystrybutorem firmy Bioking na rynku Polskim.

Kwas winowy posiada trzy rodzaje izomeru L(+)-kwas winowy, D(-)-kwas winowy oraz mezo-kwas winowy. Racemiczna mieszanina zawierająca 50% L(+)-kwasu winowego i 50% D(-)-kwasu winowego może być stworzona według prostego procesu syntezy organicznej. L(+)-kwas winowy jest naturalnym związkiem chemicznych występującym w wielu roślinach między innymi w winogronach czy w tamaryndowcu.

L(+)-kwas winowy może być zastosowany w wielu gałęziach przemysłu:

  • Stabilizator kwasowości w winie i napojach
  • Główny składnik w produkcji emulgatorów żywności DATEM
  • Jako  środek w syntezie chiralnej, oraz jako środek solo twórczy w medycynie
  • Opóźniacz w produktach gipsowych i cementowych
  • Komponent w kosmetykach
  • Jako środek czyszczący i polerujacy powierzchnie metalowe

Podstawowym typem kwasu winowego w ofercie CFI jest najwyższej jakości kwas winowy 63 μm dodatkowo z antyzbrylaczem – co znacząco ułatwia dozowanie i przechowywanie produktu.


biel tytanowa | metyloceluloza | kauczuki syntetyczne